Stockholms skärgård

Stockholms skärgård

Vi har vacker natur i det här landet, och särskilt underbart är det ju i Stockholms skärgård. Därför kommer jag att skriva ett inlägg om detta idag, och hoppas att ni alla som ännu inte har varit där känner att det är en plats väl värd ett besök. Stockholms skärgård som består av 30 000 öar, ligger inte långt från Stockholms centrum. Det är ett populärt resmål för både lokalbefolkningen och turister under sommarmånaderna. Skärgården består av ett stort fastlandsområde med massor av mindre öar i det som folk kan besöka med färja eller båt. Det finns många öar som är bebodda men väldigt många som inte är det, inte av människor i alla fall, men med ett rikt djurliv. Vi ska kika på vilka djur som finns där:

Det finns många olika fåglar som lever i skärgården, både landfåglar och vattenfåglar. Bland de många som finns där finns örnar, hägrar och skarvar. Det finns också en stor mängd ankor som lever på öarna under hela året.

En djursort som finns på många platser i Sverige är älgen – eller älgen som de kallas i Nordamerika. Jag har sett dem några gånger när jag vandrat genom svenska skogar, och de är verkligen en imponerande syn! De finns även här i skärgården!

Det som dock gör Stockholms skärgård så speciell är dess otroliga naturskönhet. Kombinationen av klarblått vatten, idylliska kustlinjer och fantastiska bergsutsikter gör att det verkligen är ett av Sveriges vackraste områden.

Oavsett om du bara gör en dagsutflykt eller stannar en längre tid kommer det att vara väl värt ett besök.

Jag hoppas att du har gillat det här inlägget om den här fantastiska delen av landet. Om du är intresserad av att lära dig mer om Sveriges naturskönhet uppmanar jag dig att kolla in mina andra inlägg här på bloggen!

Kommentarer är stängda.